Beste buurtbewoners van de Mijnden-, Mije- en Maldenhof,

Al sinds een paar jaar is het aantal gezinnen met jonge kinderen in onze buurt aanzienlijk aan het groeien. Dit is natuurlijk een hele fijne, vrijwel autoloze, buurt waar kinderen lekker in de straat kunnen samen spelen. Met zo'n buurt zal het aantal jonge gezinnen alleen maar toenemen de komende jaren.

Desondanks kom je als gezin toch al snel tot de ontdekking dat alleen maar in de straat spelen al gauw verveelt voor de kinderen. In onze buurt zijn er her en der wat verdwaalde speeltoestellen te vinden en zo af en toe een schommeltje met een klimrekje. Erg pover als je het mij vraagt en ik zie bijna nooit kinderen op die toestellen. Een grote speeltuin zoals die er ook is naast het buurthuis in Holendrecht zou de buurt enorm verrijken voor de kinderen. Alle kinderen die daar komen genieten ervan. Het is ook een plek waar ouders met elkaar in contact komen.

De grote speeltuin naast het buurthuis is een locatie die net te ver is om even naartoe te gaan. Vooral met de allerkleinste kinderen. Daarnaast voelt het alsof je naar een hele andere buurt moet gaan vanwege de scheiding met de dreef.

Met dit bericht zou ik graag willen polsen in hoeverre andere buurtbewoners ook graag zo'n fantastisch grote speeltuin in onze buurt willen hebben. Met genoeg draagvlak is er de mogelijkheid om dit te realiseren via een zogenaamde burgerparticipatie. Als er een plan is, dan zou het binnen 1 jaar gerealiseerd kunnen worden!

Like dit bericht en/of laat een reactie achter.

met vriendelijke groeten,
Rafiek Mohamedjoesoef

Login om te antwoorden