Volgens onze informatie is het groen onderhoud verdeeld over 5 organisaties. Het lijkt erop alsof er tussen deze organisaties totaal geen communicatie is. Schoonmaken of opruimen is slecht georganiseerd en groen afval blijft meestal dagen liggen.


Wij zouden als bewoners graag een beroep willen doen op bepaald onderhoud. Als een van de organisaties bijvoorbeeld met een enorme heggeschaar de openbare heggen komt snoeien, dan zou het fijn zijn als wij weten wanneer en dan ook kunnen vragen of bepaalde heggen of struiken, van bewoners, ook meegenomen kunnen worden. Sommige bewoners worden te oud voor dit soort onderhoud en nemen meestal een tegeltuin, omdat het onderhoud niet meer wil lukken.
De meeste wijken bestaand nu >= 40 jaar en veel bomen die ooit tussen de tuinen geplant zijn, zijn nu zo groot, dat ze boven de daken uitkomen.
Veel mensen met daken op het zuid westen, nemen zonnenpanelen, maar de bomen van de buren met tuinen op het noorden, zijn nu zo hoog, dat de meeste zonnenpanelen pas na 13:00 uur, de volledige zon kunnen opvangen. Eigenaren van deze bomen, willen vanwege de kosten, deze bomen niet rooien. Het zou daarom fijn zijn als de gemeente budget zou hebben om deze bomen te laten rooien en/of opruimen.

Voordelen;

  1. Beter onderhouden openbare ruimte en voortuinen.
  2. Hogere opbrengst zonnenpanelen.
  3. Geen risico meer bij zware storm.
  4. Eindelijk meer licht in de kamer.
  5. Geen berk afval meer in de tuin.
  6. Meer en eerder zon in de tuin.

 

Login om te antwoorden